Zorg

Verpleegkundige geschorst om Facebookfoto’s

Een verpleegkundige van het Isala-ziekenhuis in Zwolle is geschorst. De medewerker had foto’s die tijdens medische ingrepen waren gemaakt op Facebook gezet. Het ziekenhuis zegt dat het erg geschrokken is en de zaak heel hoog opneemt.

stethoscoop, ziekenhuis, dokter, huisarts, verpleegkundige, verpleging

De Volkskrant schreef woensdag over de zaak. Volgens de krant zijn onder meer ,,operatief verwijderde voorwerpen, inwendige opnamen van patiënten en röntgenfoto’s” te zien. Isala heeft de zaak doorgegeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens, de opvolger van het College bescherming persoonsgegevens. Het ziekenhuis wil niet zeggen wanneer de foto’s zijn gemaakt en gedeeld. ,,Dat het is gebeurd geeft genoeg reden om tot deze reactie te komen”, aldus Isala. (ANP) 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht