Beweging

MS Motion haalt recordopbrengst van €100.000 op

De derde editie van MS Motion is een daverend succes geworden. Een recordaantal van 650 deelnemers heeft €100.000 opgehaald met het hardloop- en wandelevenement MS Motion aan de Maarsseveense Plassen en in Midden-Delfland. De opbrengst komt volledig ten goede aan onderzoek naar de chronische ziekte Multiple Sclerose (MS).

Klaar voor de start

Ambassadeur Kraantje Pappie motiveert

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, is sinds 2014 ambassadeur van het Nationaal MS Fonds. Hij ervaart de effecten van MS van dichtbij doordat een goede vriend van hem MS heeft. Naast het wegstarten van de 5, 10 en 20 km was hij ook een grote motivator voor alle deelnemers die aan het evenement deelnamen: “Ik vind het een eer om verbonden te zijn aan het Nationaal MS Fonds en dat ik deel uit mag maken van deze dag.”

Kraantje Pappie overhandigt cheque

Genezing MS een stapje dichterbij

Het geld dat opgehaald is met MS Motion gaat naar een specifiek onderzoek dat de genezing van MS een stapje dichterbij kan brengen. Dr. Geert Poelmans en Prof. Gerard Martens (Radboud Universiteit, Nijmegen) hebben een ‘overzichtskaart’ voor MS samengesteld waarin de biologische processen staan die betrokken zijn bij MS. De kaart is gebouwd aan de hand van genetische studies bij 11.500 MS patiënten en 21.000 gezonde controles. Een gedetailleerd inzicht in biologische processen die een rol kunnen spelen bij MS is het resultaat. Zo zijn er stoffen ontdekt die een belangrijke rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van baanbrekende medicijnen. Deze stoffen zullen eerst in een laboratorium worden onderzocht; op stamcellen van mensen met MS. Verder is het de bedoeling om zoveel mogelijk gegevens aan de overzichtskaart toe te voegen. Gegevens die wereldwijd al beschikbaar zijn, maar ook gegevens die we in de komende jaren willen verzamelen.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht