Zorg

‘Enge plaatjes’ op nieuwe pakjes sigaretten

Op nieuwe pakjes sigaretten en shag moeten vanaf mei afschrikwekkende foto’s van aandoeningen staan die door roken worden veroorzaakt. Ook moet er op de verpakkingen een oproep staan om te stoppen met roken. De tekst verwijst naar een internetpagina met tips om te stoppen en gratis telefoonnummer voor hulp daarbij.

Roken

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met deze maatregel die onderdeel is van een Europese tabaksrichtlijn. De Tweede Kamer ging al eerder akkoord met de maatregel. Daar bovenop scherpt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) de regels voor de elektronische sigaret aan. Net als bij de verkoop van alcohol en sigaretten wordt 18 jaar de minimumleeftijd om een e-sigaret te mogen kopen. Van Rijn wil niet dat jongeren denken dat roken normaal is. ,,Gezond opgroeien is rookvrij opgroeien. Voor jongeren kunnen e-sigaretten een opstap zijn naar roken en daarom verbieden we de verkoop onder de 18 jaar”, aldus de bewindsman.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3338 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht