Zorg

Vijftien miljoen jodiumpillen onderweg

Komende maand arriveren vijftien miljoen jodiumpillen in Nederland. De tabletten, die zijn besteld door het ministerie van Volksgezondheid, moeten de gezondheidsschade beperken bij een kernramp, meldt De Telegraaf.

jodium, jodiumpillen

Foto: Omroep Zeeland

De vijftien miljoen pillen zijn een aanvulling op de voorraad van circa vijf miljoen tabletten. In maart presenteerde minister Schippers een plan om jodiumtabletten beschikbaar te stellen voor kinderen tot 18 jaar en zwangere vrouwen in een straal van honderd kilometer rond kerncentrales. Het ministerie lijkt nu voldoende pillen te hebben ingeslagen om ook mensen tussen 18 en 40 jaar te kunnen beschermen.

Eerder werd bekend dat in België uiterlijk in 2017 iedereen jodiumpillen moet krijgen in het geval van een kernramp. België heeft zeven kernreactoren die dicht bij de Nederlandse grens liggen. Geregeld haperen de reactoren.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht