Voeding

Krijgen we volgend jaar een minister van Voedsel?

Als het aan PvdA, CDA en ChristenUnie ligt is Den Haag volgend jaar een ministerie rijker. Beleid over voedsel is volgens de partijen te veel versnipperd over verschillende ministeries en moet samenkomen in een op te richten ministerie van Voedsel, zo meldt de NOS.

biologisch voedsel

Het ministerie kan de moderne opvolger worden van het in 2010 opgeheven ministerie van Landbouw, aangevuld met thema’s als voedselveiligheid (nu gedeeltelijk bij Volksgezondheid) en export (nu vooral bij Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).

SP en GroenLinks zijn tegen. Zij noemen het idee een wassen neus: beleid moet veranderen, niet de naam van een ministerie. VVD en PVV waren destijds sterk voor verkleining van het aantal ministeries. Zij hebben nog niet op het plan gereageerd.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht