Zorg

140 miljoen voor KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding heeft vorig jaar 140,3 miljoen euro ontvangen. Van dat bedrag is 117 miljoen euro opgehaald door eigen fondsenwerving, 6 miljoen euro meer dan in 2014. Dat staat in het jaarverslag 2015 van KWF Kankerbestrijding.

Kwf

,,Wetenschappers weten steeds beter hoe kanker ontstaat en hoe we de ziekte moeten bestrijden en kunnen voorkomen. Die vooruitgang is hoopgevend. Dankzij alle gulle gevers komen we steeds dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker”, zegt Michel Rudolphie, algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding.

Het grootste gedeelte van de opbrengsten werd vorig jaar verkregen uit donaties en giften (44,7 miljoen euro) en opbrengsten uit nalatenschappen (44 miljoen euro).

De collecte-opbrengst van KWF steeg voor het eerst sinds 2008. In 2015 werd op die manier 6.248.000 opgehaald, 21.000 euro meer dan een jaar eerder. Vorige maand was er een grote inzamelingsactie voor de kankerbestrijding met een liveshow op de televisie.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht