Voeding

Recept: Hoe maak je een gezond ijsje?

Het mooie weer komt eraan en dan zijn de meeste mensen wel blij te maken met een ijsje. Daarom heb ik voor jullie een recept om je eigen, gezonde ijs te maken.

zelfgemaakt ijs

Simpeler kan het bijna niet want de basis bestaat namelijk maar uit één ingrediënt, namelijk een bevroren banaan. Door de extra toevoeging van een andere soort fruit kun je ieder smaakje maken die je maar lekker vindt.

Geen overbodige suikers en kleurstoffen maar een bakje ijs gemaakt van puur fruit! Mijn favoriet is het banaan-aardbeien ijs. Ga jij het ook proberen?!

Ingrediënten voor 1 persoon

  •  1 bevroren banaan (zonder schil)
  • Vruchten naar keuze bijvoorbeeld 50 gram aardbeien (ik gebruikte diepvries)

Bereidingswijze

  • Haal de banaan en eventuele andere vruchten uit de vriezer en laat zo’n 5 minuten ontdooien op het aanrecht.
  • Vervolgens mogen ze in de keukenmachine en laat deze goed draaien. Je zet de machine uit zodra het eruit ziet als ijs, dit kan een aantal minuutjes duren. Mocht je naast de bevroren banaan gebruik maken van verse vruchten voeg deze dan later toe, nadat de banaan ijs is geworden. Eet smakelijk!

Dit recept is van Jolanda Gerritsma. Heb je ook een leuk recept? Mail het dan met een of meer foto’s naar Gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht