Zorg

589 mensen mogelijk in aanraking met chroom 6

Door oude treinstellen te schuren, zijn 581 mensen in de regio Tilburg en omliggende gemeenten mogelijk blootgesteld aan de mogelijk kankerverwekkende stof chroom 6.

De kankerverwekkende verf werd vooral gebruikt voor treinen uit de jaren 90, zegt FNV Spoor. © anp.

De kankerverwekkende verf werd vooral gebruikt voor treinen uit de jaren 90, zegt FNV Spoor. © anp.

Deze personen hebben in de periode 2004-2011 voor korte of langere tijd gewerkt bij tRom, een gemeentelijke reïntegratiebedrijf voor mensen die langere tijd in de bijstand zaten. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

In die periode knapten ze samen vijftien oudere treinstellen op waarop naar alle waarschijnlijkheid verf zat die het betreffende goedje bevatte. Ook acht begeleiders liepen mogelijk risico. De gemeente Tilburg informeert betrokkenen in een persoonlijke brief.

De zaak kwam aan het rollen toen zich vorig najaar een bezorgde oud-medewerker van de gemeente meldde met een complex aan gezondheidsklachten. Met collega’s begeleidde hij jarenlang werkloze deelnemers bij hun werkzaamheden in de toenmalige NS Werkplaats in de Spoorzone. Pas vorig jaar juni werd duidelijk dat de verf met chroom 6 ook in oude treinstellen is gebruikt.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht