Zorg

Tour de Rotterdam fietst tegen diabetes

“Fiets diabetes de wereld uit” luidt het motto van de Tour de Rotterdam op 25 juni. Duizenden sportieve fietsers rijden dan een van de zes tochten door de mooiste stukjes Holland en zamelen geld in voor het onderzoek naar diabetes.

SONY DSC

Voor de sportievelingen is er de pelotonstocht, geen wedstrijd maar een gezamenlijke etappe met een snelheid van 28 km/u. Maar je hoeft geen getrainde sportman of –vrouw te zijn voor de Tour de Rotterdam. Voor liefhebbers zijn er de vrije toertochten – door enkele van de mooiste stukjes Holland – met een lengte van 80, 105 of 135 kilometer. Nog te lang? Dan kun je meedoen aan de recreatietochten van 25 of 45 kilometer. Ook is er ruimte voor ligfietsers en rolstoelgebruikers. Een geweldige belevenis, gesteund door wielercoryfee Rini Wagtmans.

Tour Gezondheid en co 2

Diabetesstation “dokter 2.0”

Diabetes komt vanwege ons leefpatroon steeds meer voor. Volgens prof. Eric Sijbrands, specialist bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, lijden in 2025 misschien wel anderhalf miljoen Nederlanders aan de ziekte. Sijbrands: “Omdat er zoveel diabetici zijn, is een actievere rol van de patiënten gewenst. Samen met enkele partners heb ik het diabetesstation ontwikkeld. Dat is een apparaat waarmee de patiënt zelf metingen verricht zoals de bloeddruk en het suikergehalte in het bloed. Veel metingen samen creëren zogeheten big data, waarmee we het verloop van diabetes steeds beter kunnen voorspellen. Ik ben blij met de support van de Tour. Het verder ontwikkelen van het diabetesstation – ik noem het wel eens dokter 2.0 – kost geld, maar kan heel veel betekenen voor de levenskwaliteit van veel mensen.”

Deelnemen of eerst meer informatie?

De routes, de catering, het goede doel en natuurlijk veel foto’s: alle informatie is vindbaar op www.erasmusmctourderotterdam.nl. Contactpersoon is Cindy Klinge, bereikbaar via c.klinge@erasmusmc.nl of 010-703 01 99. 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht