Zorg

Festivalgangers onvoldoende beschermd tegen bliksem

Bezoekers van festivals worden onvoldoende beschermd tegen blikseminslag. De bliksemafleiders die zijn aangebracht op podia en geluidstorens zijn volgens universitair hoofddocent Guus Pemen van de TU Eindhoven niet genoeg om de mensen te beschermen.

fobie

In de Volkskrant zegt Pemen dat hij zich zorgen maakte toen twee jaar terug de bezoekers van Pinkpop te maken kregen met noodweer. ,,Tienduizenden mensen stonden op een open terrein. Het was meer geluk dan wijsheid dat daar niets ernstigs is gebeurd.”

Festivaldirecteuren Jan Smeets van Pinkpop en Eric van Eerdenburg van Lowlands vinden extra maatregelen niet nodig. Ze hebben de bescherming tegen bliksem uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf en dat is volgens Smeets voldoende. Ook Van Eerdenburg meent dat de huidige maatregelen afdoende zijn.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Uitgelicht