Voeding

Recept mokcake met banaan

Dit kleine cakeje uit een mok is een simpel en lekker gerechtje om te eten als ontbijt. Het bevat gezonde ingrediënten voor een goede start van de dag.

mokcake

Geen tijd om te ontbijten is in dit geval geen excuus want in een paar minuten is het klaar. Je eet de cake zo uit de mok of je zet hem op een bordje en vult hem nog aan met bijvoorbeeld yoghurt/ kwark en vers fruit. Tip: voor een chocolade mokcake voeg je nog een theelepel rauwe cacaopoeder toe!

Ingrediënten 1 persoon

  • 1 rijpe middelgrote banaan
  • 1 ei
  • 3 a 4 eetlepels havermout

Bereidingswijze

Prak de banaan fijn met een vork. Neem een mok en doe hier het ei, de havermout en de fijngeprakte banaan in. Roer alles goed door elkaar. Vervolgens mag de mok voor ongeveer 2 minuten in de magnetron op 900 watt. Eet smakelijk!

Dit recept is van Jolanda Gerritsma. Heb je ook een leuk recept? Mail het dan met een of meer foto’s naar Gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht