Zorg

250 nieuwe gevallen huidkanker op themadag

Bij meer dan 250 mensen is mogelijk een vorm van huidkanker gevonden tijdens de Nationale Huidkankerdag zaterdag. In vijftig gevallen gaat het vrijwel zeker om een melanoom, de ernstigste vorm van huidkanker. Dat maakte de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie dinsdag bekend. 

huidkanker, melanoom

Foto: Leeuwarder Courant

Zo’n 4000 mensen lieten verdachte huidvlekjes checken. Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker en het aantal gevallen neemt nog steeds toe. Jaarlijks komen er meer dan 50.000 nieuwe gevallen van huidkanker bij. Dat betekent dat ongeveer een op de zes Nederlanders ooit een vorm van deze kanker krijgt. Naar verwachting verdubbelt het aantal patiënten de komende tien jaar.

Volgens dermatologen is vroege opsporing en behandeling cruciaal voor de kans op genezing.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht