Zorg

‘Vergelijken dure vaccinatieprikken loont’

Vakantiegangers doen er goed aan de prijzen van noodzakelijke vaccinatieprikken met elkaar te vergelijken. Volgens een vrijdag verschenen onderzoek van de Consumentenbond lopen de prijzen voor consulten en de vaccinaties zelf sterk uiteen.
griepprik, prik, vaccin

Reizigers kunnen voor een vaccinatieprik terecht bij GGD’s, (gespecialiseerde) huisartsen, sommige ziekenhuizen en particuliere organisaties als Travel Clinic en KLM Health Services.

Volgens de consumentenorganisatie vragen sommige huisartsen 55 euro voor een vaccinatieconsult, terwijl andere huisartsen dit al voor 18 euro doen. De hoogste prijzen voor de vaccins zelf vragen de GGD’s en KLM Health Services, stelt de bond.

Vaccinaties zijn niet alleen nodig voor verre bestemmingen maar ook voor populaire vakantielanden dichterbij als Kroatië, Slovenië, Turkije, Marokko, Polen en Bulgarije.

Voor deze landen is het verstandig om inentingen te halen tegen hepatitis A/B, DTP, rabiës en soms ook tegen tbc, mazelen en teken-encefalitis (hersenontsteking veroorzaakt door een tekenbeet).

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht