Zorg

Op vakantie? Tips tegen wagenziekte

De vakantietijd komt er weer aan. Veel mensen verlangen er nu al naar in de auto te stappen op weg naar zon, zee en strand. Maar anderen zien er als een berg tegenop, vanwege wagenziekte.

wagenziekte

Lezers van Gezondheid&Co stuurden dit voorjaar al tips om medevakantiegangers met wagenziekte te helpen.

Zo schreef Willy Nijdam van Terschelling: ,,Een tip die bij mij goed helpt is: als je rechtshandig bent een watje of oordopje in je linkeroor doen of andersom. Het heeft met je evenwichtsorgaan te maken. Ik woon zelf op Terschelling en als ik met de boot ga en het schommelt erg dan doe ik meteen een dopje in.”

Nog een tip van Willy Nijdam: ,,Ik heb ook wel eens gehoord dat een mespuntje nootmuskaat opeten helpt, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.”

Oordopjes en rotondes

Anke Bos uit Winschoten adviseert oordopjes: ,,Onze dochters (nu 20 en 24) hadden beiden veel last van wagenziekte. We hebben van alles geprobeerd toen ze klein waren. Wat vaak wel hielp, was de walkman. Nu hebben kinderen misschien een I-pod, maar toen hadden ze een CD-walkman. Het evenwichtsorgaan zit in het oor. Ik weet niet hoe, maar door de geringe druk van de ; oortjes’ zou het kunnen, dat je je minder snel misselijk voelt. Bij onze dochters hielp het in elk geval wel. Het zorgde ook voor afleiding.”

Anke Bos vermijdt daarnaast rotondes: ,,Niet voor tien uur ’s morgens gaan rijden, bij het ontbijt al een tablet tegen wagenziekte innemen en zo weinig mogelijk rotondes nemen: ik rijd liever om!”

Ook een praktische en/of bijzondere tip tegen wagenziekte? Mail naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

 

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht