Zorg

NL-alert op 6 juni. Wat is het NL-Alert controlebericht?

Op maandag 6 juni rond 12.00 uur wordt het NL-Alert controlebericht in heel Nederland uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

Beeld controlebericht op telefoon

Waarom NL-Alert

Stel er dreigt een noodsituatie zoals een grote brand, een overstroming of noodweer. Met NL-Alert kunt u door een tekstbericht op uw mobiel direct worden geïnformeerd. Wel zo makkelijk want de meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich. Als u in het rampgebied bent, kunt u een tekstbericht ontvangen. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld in welke richting u het gebied moet verlaten. Met NL-Alert worden meer mensen bereikt en beter geïnformeerd tijdens een noodsituatie.

Hoe werkt NL-Alert?

Vanuit de meldkamer van de hulpdiensten wordt een tekstbericht over een (dreigende) noodsituatie uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving. De berichten zijn geen sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is volledig anoniem en helemaal gratis.

Wat is het NL-Alert controlebericht?

Als u het NL-Alert controlebericht ontvangt is uw mobiel juist ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Dankzij het controlebericht kunt u zelf ervaren welk signaal uw mobiele telefoon geeft als u een NL-Alert ontvangt en hoe het bericht eruit ziet. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

Hoe stel ik mijn mobiel in voor NL-Alert?

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Uitgelicht