Voeding

Van der Valk serveert minder vlees en meer groenten

Uit onderzoek van bureau Variatie in de Keuken en Wageningen Universiteit en Research blijkt dat een kleiner stukje vlees op het bord ervoor zorgt dat er meer groenten worden gegeten.

eten, vrouw, voeding, vlees, eetpatroon, eetstoornis

Bron: Flickr/ Joshua Rappeneker

Het experiment werd uitgevoerd bij drie verschillende restaurants van Van der Valk. 3.800 mensen deden mee, zonder dat zij dit wisten. Zij kregen een kleiner stuk vlees dan gebruikelijk voorgeschoteld, terwijl de hoeveelheid groenten werd verdubbeld. Het bleek een succes, want de gasten kregen bijna drie keer zoveel groenten binnen en het restaurant gooide 33 procent minder vlees dan normaal weg.

Met de nieuwe hoeveelheden komt een eter al gauw in de buurt van de schijf van vijf. Bovendien blijft de waardering voor de maaltijd hetzelfde, meent een van de onderzoekers.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht