Zorg

Nieuwe cholesterolverlager Praluent vergoed

Het cholesterolverlagende middel alirocumab (Praluent) wordt vanaf juni vergoed uit het basispakket van de ziektekostenverzekering. 

medicijnen, pillen, zorg,

Dat heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) besloten. Ze heeft met de fabrikant onderhandeld over de prijs van het nieuwe middel, meldde ze woensdag.

De nieuwe cholesterolverlager is bedoeld voor mensen die eerder een infarct hebben gehad. Ook patiënten met een te hoog cholesterolgehalte dat erfelijk is bepaald en bij wie de gebruikelijke behandeling niet het beoogde resultaat heeft, kunnen het middel krijgen.

De verwachting is dat elk jaar hooguit 20.000 patiënten met een groot risico op hart- en vaatziekten in aanmerking komen voor dit cholesterolverlagende middel.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht