Well-being

Deelnemers ramadan oogsten bewondering

De houding van Nederlanders ten opzichte van de ramadan, de islamitische vastenmaand, is overwegend positief. Dat komt naar voren uit een representatief opinieonderzoek van Motivaction.

Ramadan

Foto: Leeuwarder Courant

Van de ondervraagden heeft 71 procent er geen problemen mee als moslims in Nederland meedoen aan de ramadan en 38 procent zegt zelfs bewondering te hebben voor de mensen die eraan meedoen.

De ramadan duurt dit jaar van 6 juni tot 5 juli. Gedurende die maand mogen de deelnemers tussen zonsopkomst en -ondergang niet eten, roken, drinken en geen seks hebben. Wie ziek of zwanger is, hoeft niet mee te doen.

Over de regels bestaan bij niet-moslims wel wat misverstanden. Ruim de helft denkt dat moslims tijdens de ramadan overdag wel water mogen drinken, terwijl dat niet zo is. Over de periode waarin de ramadan valt is ook onduidelijkheid: hoewel 81 procent weet dat de ramadan een maand duurt, denkt 33 procent dat het altijd in de maand juni is. In werkelijkheid hangt dat af van de islamitische kalender, die niet gelijkloopt met de westerse.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht