Beweging

Lopers en fietsers bedwingen weer Alpe d’HuZes

Voor de elfde keer beklimmen fietsers en lopers donderdag de Franse berg Alpe d’Huez om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Om 04.30 uur viel het startschot, waarna 881 lopers en 3193 fietsers de berg beklimmen, sommigen één keer, anderen zes keer. ’s Avonds komen de laatste deelnemers over de finish en is de voorlopige opbrengst bekend.

clinic Alpe d'Huez

clinic Alpe d’Huez

Onder de deelnemers, die zich laten sponsoren, zijn altijd veel (ex-)kankerpatiënten en familieleden, vrienden en buren. Thuisblijvers kunnen de dag volgen via een gezamenlijke uitzending op de regionale omroepen.

Vorig jaar leverde de jaarlijkse sponsortocht 12 miljoen euro op. De inkomsten liepen enkele jaren geleden flink terug na ophef over declaraties van een van de oprichters van Alpe d’HuZes.

Donderdagavond wordt de tussenstand van de opbrengst bekend en eind oktober het definitieve bedrag, dat naar een apart fonds van KWF Kankerbestrijding gaat. Dit jaar wordt het geld onder meer besteed aan het stimuleren van jonge, talentvolle onderzoekers en het creëren van extra kansen voor baanbrekende ideeën.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht