Zorg

Opbrengst Alpe d’Huzes bijna 11 miljoen euro voor kankeronderzoek

De deelnemers aan Alpe d’Huzes hebben dit jaar bijna 11 miljoen euro opgehaald. Tijdens het evenement beklimmen fietsers en lopers de Franse berg Alpe d’Huez één tot zes keer en laten zich daarbij sponsoren. clinic4
De opbrengst is voor onderzoek naar kanker. Het bedrag kan nog hoger worden; in oktober wordt de definitieve opbrengst bekend.

Donderdag gingen 3193 fietsers en 881 lopers de uitdaging aan. Onder de deelnemers zijn traditioneel veel (ex-)kankerpatiënten en familieleden, vrienden en buren.

Onmacht omzetten in kracht

,,Elke deelnemer zet onmacht om in kracht en stijgt boven zichzelf uit”, aldus voorzitter Johan van der Waal van Alpe d’Huzes donderdag. ,,Je hoort veel mensen zeggen dat ze eigenlijk maar één keer naar boven wilden en toch een keer of drie zijn gegaan.”

Het opgehaalde bedrag is 10.738.427,81 euro, meldde de organisatie donderdagavond. Vorig jaar leverde de jaarlijkse sponsortocht 12 miljoen euro op. De inkomsten liepen enkele jaren geleden flink terug na ophef over declaraties van een van de oprichters van Alpe d’HuZes.

Lees het volgende artikel:

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht