Well-being

Vijf tips om je elke dag prettig te voelen

Gelukkig zijn is een manier die je kunt cultiveren, stelde de Amerikaanse schrijver, uitgever en ondernemer Elbert Hubbard in zijn leven. Hij verstond de kunst mensen snel te inspireren.

,hardlopen, sporten,

Actief blijven maakt dat je je beter voelt en schoont je gedachten.

Je elke dag prettig voelen, kun je jezelf aanleren. Hierbij vijf korte tips:

  1. Geniet elke dag van minstens twintig minuten stilte. Uit de drukte van alledag stappen, reduceert stress en geeft de hersenen de kans om in een kalme staat te komen die tot veel meer creativiteit leidt.
  2. Omhels vijf keer per dag (of meer) iemand. Onderzoek toont aan dat als je een ander omarmt je jouw gezondheid en die van de ander bevordert. Je verdringt er depressie en gevoelens van angst en eenzaamheid mee. Gezond zijn is niet alleen een kwestie van geen ziekte ervaren. Het heeft net zo goed te maken met geestelijk welzijn en gebruik kunnen maken van een sociaal netwerk. Omhelzen is ook de trend: Bij aankomst of vertrek geef je één zoen en omhels je elkaar.
  3. Lach zo vaak als je kunt. Humor versterkt het afweersysteem, geeft energie, kan pijn verminderen en beschermt tegen stress. Vooral het hersenwerk, dat nodig is ter coördinatie, zorgt ervoor dat sombere gedachten worden verdreven.
  4. Lees een boek. Studies melden dat 6 minuten lezen per dag de gevoelens van druk, druk, druk kunnen reduceren met 68 procent. Over het algemeen ervaren mensen meer contact, verbondenheid en betrokkenheid door literatuur, muziek en kunst.
  5. Gebruik je lijf. Beweeg ermee. Actief blijven maakt dat je je beter voelt en schoont je gedachten. Zeker als je ronddraait in negatieve.
Lees het volgende artikel:

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht