Zorg

Longontsteking dit jaar thema Serious Request

Het duurt nog even voor het zover is, maar nu al is duidelijk dat het geld dat in december wordt opgehaald tijdens Serious Request op NPO 3FM gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. Dat is dinsdag bekendgemaakt in de radioshow van Giel Beelen. 

Scan t.a.v. Ellen Koch. logo 3FM Serious Request.

,,Het is een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist”, aldus het Rode Kruis, dat de inzameling samen met de publieke radiozender organiseert. ,,Het zijn wereldwijd elk jaar ruim 900.000 jonge kinderen, die te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Het is de grootste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar.”

Elk jaar laten drie dj’s van Radio 3FM zich in december opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel. Ze eten drie dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en tv.

Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda. Vorige keer was dat in Heerlen. De actie was toen bestemd voor jongeren in oorlogsgebieden en bracht 8.466.249 euro op.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3340 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht