Voeding

Foodwatch opent aanval op frisdrank. 5 klontjes suiker in cola

De consumptie van frisdrank moet drastisch omlaag, met name bij kinderen. Dat is de strekking van een nieuwe campagne van voedselwaakhond foodwatch. Een video moet mensen wijzen op de schadelijke gevolgen van overmatig frisdrank drinken. 

illustratief beeld van een voorstelling die laat zien hoeveel suiker er in frisdrank zit. ANP LEX VAN LIESHOUT

illustratief beeld van een voorstelling die laat zien hoeveel suiker er in frisdrank zit. ANP LEX VAN LIESHOUT

In frisdrank zit enorm veel suiker en dat is vooral slecht voor kinderen. Zij krijgen gemiddeld twaalf suikerklontjes per dag binnen door frisdrank en andere zoete drankjes; een glas cola bevat bijvoorbeeld al vijf suikerklontjes. De consumptie van suikerhoudende frisdrank, die nergens in Europa hoger ligt dan in Nederland, kan leiden tot obesitas, diabetes type 2 en tandbederf.

Als het aan foodwatch ligt komen er waarschuwende etiketten op frisdranken, worden frisdrankautomaten geweerd op scholen en wordt de belasting op ongezond voedsel hoger en die op gezond voedsel lager.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht