Zorg

Dullaert gaat het thuiszitten te lijf

Voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert gaat het thuiszitten door schoolkinderen helpen te bestrijden. Hij wordt de ‘aanjager’ van een pact daartegen, dat maandag in Utrecht is gesloten.

2013-12-11 16:54:55 DEN HAAG ILLUSTRATIE - Een jeugdhulpverlener in overleg met een kind en zijn moeder. ANP XTRA ROOS KOOLE

 ANP XTRA ROOS KOOLE

In 2020 mag geen enkel kind langer dan drie maanden thuiszitten zonder een passend aanbod, zo is de bedoeling. In het pact staan allerlei maatregelen om dat te bereiken.

De staatssecretarissen Sander Dekker (Onderwijs) en Martin van Rijn (Volksgezondheid) sloten het met verschillende organisaties, het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. ,,Het pact zorgt voor een sluitende aanpak, zodat kinderen en hun ouders niet meer van het kastje naar de muur gestuurd kunnen worden”, aldus Dekker.

Afgelopen jaar zaten circa 10.000 kinderen voor korte of lange tijd thuis, aldus het minister van Onderwijs. Marc Dullaert genoot grote populariteit als Kinderombudsman en zijn gedwongen vertrek eerder dit jaar veroorzaakte nogal wat commotie.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht