Beweging

7 goede sportgadgets en -apps waarmee je super fit wordt

Motivatie nodig voor het sporten? Die hebben we voor je. Steeds meer mensen gaan voor fit. Dat is fijn, want een goede gezondheid gaat hier over het algemeen mee samen. Maar willen is iets anders dan doen. Jezelf ertoe zetten écht te gaan sporten is soms lastig. Gelukkig zijn er tal van apps en gadgets, zoals armbanden en horloges, die je kunnen motiveren over te gaan tot (nog meer) actie: of je doel nou een (betere) conditie, het krijgen van spieren of wat afvallen is.

2016-05-15 09:06:17 MORTEFONTAINE - Leden van het Stichting team 90 passeren Mortefontaine. Honderden teams van elk acht lopers doen dit Pinksterweekend mee aan de non-stop estafetteloop van Parijs (520 km) en Hamburg (560 km) naar Rotterdam. De lopers halen in teamverband geld op voor mensen met kanker. ANP MARIEKE ODEKERKEN

ANP MARIEKE ODEKERKEN

1. Speel de held tijdens een zombie-epidemie

Veel ren-apps helpen je om nét een tandje harder te rennen. Heb je echt andere motivatie nodig dan een trainer en wat ‘ge-kom op, nog maar twee kilometer, je bent er bijna’-aanmoediging? Ren dan gewoon de wereld over op de vlucht voor zombies. Dat kan écht met de Zombies, Run!-app. Hiermee krijg je elke training een van de 200 missies toegewezen en moet je even versnellen als er zombies achter je aan zitten. En dat allemaal terwijl je eigenlijk alleen maar aan het hardlopen bent. Hou je niet zo van griezelen? Sla deze app dan maar over – dat is een stuk beter voor je gezondheid.

2. Nike+ Training Club

Nike is een sportmerk. Hiervan kun je dus best een degelijke sport-app verwachten. Hebben ze. Zelfs een met zo’n 100 verschillende trainingen én een mogelijkheid om met je eigen samengestelde team te trainen. Zo kun je samen trainen zonder daadwerkelijk bij elkaar te zijn. Ook krijg je tips van trainers, motivatie van vrienden en kun je foto’s aanpassen en op social media plaatsen – voor als je de behoefte voelt dat zwetende sportlichaam met de rest van de wereld (of je vrienden) te delen.

Hardloop-apps

3. 5×5 Apps voor abs (en andere spieren)

Heb jij een coach nodig? Dan werkt de StrongLifts 5×5 misschien goed voor jou. De app werkt als een virtuele coach die je sterker maakt én zorgt dat je snel spieren opbouwt. Hij vertelt welke work-out je moet doen, met hoeveel gewicht, hoelang en hoe vaak. Handig, want als je zelf een training moet samenstellen is motivatie en doorzettingsvermogen soms ver te zoeken. De coach zegt ook wanneer je rust moet pakken – want ja, gelukkig is tussendoor even rusten ook héél belangrijk. Lukt het zo nog steeds niet? Kijk dan even of je een échte trainer kunt inzetten. In sommige gevallen kan het zo zijn dat je sporten vergoed krijgt.

Het aantal stappen van nog geen halve dag.

De fitbit. Foto: Marielle de Vries

4. Fitbit Charge

Na een opsomming van apps voor abs en conditie, eindelijk een gadget. Een kleine, onopvallende voor om je arm. Namelijk een bandje, waar ook een applicatie bijhoort. Met de Fitbit kun je zien hoe je vooruit gaat, kun je calorieën van voeding scannen, de kwaliteit van je slaap beoordelen én zelfs slaapdoelen instellen – eh hemels… wat wil je nog meer?

5. Ontspannen tijdens het inspannen

Namasté… Ontspan, het kan allemaal ook wat rustiger. Je denkt er misschien minder snel aan, maar met yoga gebruik je ook heel veel verschillende spieren. Goed voor je lichaam, behoorlijk inspannend maar ook rustgevend. Van yoga word je zen. Er zijn genoeg yoga-apps die je daarbij kunnen helpen. Een daarvan is Yoga Studio, waarmee je 280 verschillende yoga-posities kunt leren aan de hand van begeleidende video’s. Daarmee kun je ook nog eens zelf lessen samenstellen. Relaxed. Enne… je kunt yogaën waar je maar wilt.

Yoga applicatie

6. Train JEFIT

De applicatie JEFIT laat je precies zien welke oefeningen je moet doen om bepaalde spieren te trainen. Handig ter inspiratie en leuk om statistieken bij te houden per lichaamsdeel. Je kunt ook progressiefoto’s nemen. Best motiverend om te zien hoe je er van begin tot eindresultaat uitziet, toch? Hopelijk is het zo (nóg) leuker om JEFIT te trainen.

7. Tijd voor beweging

Er zijn ook horloges die je motiveren. Zoals de Polar. Een horloge dat heel de dag bijhoudt – mits je ‘m draagt natuurlijk – wat je doet. Zo meet hij de actieve tijd, de calorieën die je hierbij verbrandt, je snelheid en stappen die je zet. Het horloge koppel je aan je mobiel en computer om activiteiten in te stellen. Zo stel je zelf doelen, waaraan het horloge je herinnert. Leuk om te weten: je krijgt ook een hartslagmeter bij dit horloge. Weet je wat beter wanneer het wél tijd is om te stoppen met inspannen.

Hardloop-applicatie

‘Die van mij hè, die is écht goed’

Heb jij nog interessante applicaties, gadgets of andere manieren van motivatie? Deel die informatie hieronder dan met ons en alle sporters (in spe). Nog een tip: ga ’s morgens sporten, dan verbrand je heel de dag door meer – en hoef je ’s avonds niet met allerlei excuses te komen om niet te sporten.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht