Well-being

Vrouw negatiever over gezondheid dan man

Vrouwen zijn minder positief over hun gezondheid dan mannen, concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek in een onderzoek

ziekenhuis, stethoscoop, verpleging, verpleegster, dokter, huisarts, zorg, witte jas, praktijk

Bron: ANP XTRA/ Lex van Lieshout

In de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar zegt 41 procent van de vrouwen één of meer langdurige aandoeningen te hebben. Bij de mannen is dit 37 procent.

Van alle Nederlanders zegt 80 procent de eigen gezondheid als (zeer) goed te ervaren. Volgens het CBS voelen Nederlanders boven de 45 jaar zich minder vaak gezond dan mensen die jonger zijn. Zo ervaart bijna driekwart van de 45-plussers de eigen gezondheid als (zeer) goed, onder de 45 jaar is dat bijna 90 procent.

Het statistiekbureau stelt ook vast dat mensen die veel verdienen veel positiever zijn over hun lichaamsgestel dan mensen met lage inkomens. Daarnaast zijn allochtonen somberder over hun gezondheid vergeleken met autochtone Nederlanders. Niet-westers allochtone vrouwen voelen zich het minst gezond. Zo ervaart minder dan de helft van deze vrouwen van tussen de 45 en 65 jaar de gezondheid als (zeer) goed. Onder autochtone en westers allochtone vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie is dat ruim 70 procent.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht