Zorg

Aanval op rookruimte in horeca

Clean Air Nederland maakt volgens experts een goede kans om een verbod op rookruimten in de horeca af te dwingen. De anti-rookclub hoopt via de rechter de overheid tot actie te dwingen. De zaak begint donderdag. ,,Het ligt in de lijn der verwachting dat zij deze zaak gaan winnen”, zegt hoogleraar internationaal gezondheidsrecht Brigit Toebes in het AD.

DEN HAAG - Close-up van een vrouwenhand met sigaret en mobiele telefoon. ANP PHOTO LEX VAN LIESHOUT

ANP PHOTO LEX VAN LIESHOUT

Clean Air beroept zich op een verdrag over het tegengaan van roken dat Nederland in 2005 heeft ondertekend. Daarin staat dat lidstaten burgers op de werkplek en in openbare ruimtes tegen tabaksrook moeten beschermen.

Hoge Raad

De voorzitter van de anti-rookorganisatie stelt dat uit een eerdere uitspraak van de Hoge Raad, over niet-roken in kleine cafés, al blijkt dat rookruimten niet zijn toegestaan. De minister van Volksgezondheid heeft die uitspraak volgens hem verkeerd geïnterpreteerd.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht