Zorg

Gelekoortsmuggen aangetroffen op Schiphol

Op Schiphol zijn onlangs voor het eerst drie gelekoortsmuggen aangetroffen. De diertjes kunnen via een steek infectieziekten als gele koorts, knokkelkoorts, chikungunya en zikakoorts overbrengen. Ze zaten in muggenvallen, die op de luchthaven zijn geplaatst.

2015-08-02 09:59:55 SCHIPHOL - De vertrekhal van Schiphol op de drukste dag van het jaar. Er worden 196.000 reizigers op de luchthaven verwacht. ANP MARTIJN BEEKMAN

ANP MARTIJN BEEKMAN

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de controle op de exotische insecten nu uitbreiden. Volgens de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vormt de vondst van de drie volwassen muggen op de luchthaven echter geen risico voor mensen omdat de ziekten in Nederland niet voorkomen en de muggen niet gevonden zijn in ruimten waar passagiers verblijven. Uit voorzorg worden potentiële broedplaatsen opgespoord en behandeld om verspreiding van deze muggensoorten in Nederland te voorkomen.

Schiphol wordt al sinds 2010 gecontroleerd op de aanwezigheid van exotische muggen. Eerder werd in 2010 de gelekoortsmug aangetroffen op bandenbedrijven in Heijningen en Oosterhout.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht