Zorg

Opbrengst fietsmarathon Homeride ruim 8 ton

Het wielrenevenement Homeride heeft dit weekend 844.000 euro opgebracht. Amateurwielrenners uit het hele land fietsten onafgebroken van Maastricht naar Groningen om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen. De afstand was vijfhonderd kilometer. 

opening Ronald McDonaldhuis-05

,,Het weer was typisch Hollands, de teams doorstonden weer en wind. De ontlading bij de finish was dan ook groot”, aldus de organisatie. Onder de negenhonderd deelnemende ‘HomeRiders’ die zich lieten sponsoren waren bekende Nederlanders als Leontien van Moorsel en Erik Dekker.

Van de opbrengst kunnen ruim 11.000 overnachtingen worden betaald van ouders die tijd willen doorbrengen in een logeerhuis, dichtbij het ziekenhuis waar hun kind ligt.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3344 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht