Voeding

IKEA roept chocolade terug om hazelnootsporen

IKEA heeft zijn repen pure chocolade teruggeroepen omdat ze sporen van melk en hazelnoot bevatten. Dit staat niet duidelijk op de verpakking, waarschuwt het warenhuisketen maandag. De voedingsstoffen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen die hiervoor allergisch zijn.

choklad-mork-pure-chocolade-__0372499_PE553467_S4

Het gaat om alle repen van 100 gram pure chocolade CHOKLAD MÖRK 60% en CHOKLAD MÖRK 70%. Consumenten kunnen de producten terugbrengen naar de winkel, waarna ze hun geld terugkrijgen.

Allergie voor hazelnoten is een veelvoorkomende voedselallergie en kinderen kunnen er goed ziek van worden. Zo kunnen ze een heftige huiduitslag krijgen, zwellingen in de mond en keel en ademhalingsproblemen. Hierdoor kunnen ze zelfs overlijden.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht