Zorg

Ouderen vaker aan de smartphone

Steeds meer Nederlanders van vijftig jaar en ouder zijn in het bezit van een smartphone. Volgens onderzoek van Telecompaper had aan het einde van het eerste kwartaal 84 procent van de Nederlanders in de leeftijdscategorie 50-64 jaar een smartphone. Dat was een jaar eerder nog 67 procent. Bij 65-plussers groeide het smartphonebezit van 54 naar 63 procent.

Facebook Inc. announced that it will purchase smartphone-messaging app company WhatsApp Inc. for $19 billion in cash and stock

Verder blijkt dat consumenten hun smartphones vaker in een winkel kopen in plaats van online. De onderzoekers sluiten niet uit dat er een verband zit tussen de stevige groei van het smartphonebezit door ouderen en deze toename. Traditioneel maken senioren minder gebruik van onlinewinkels.

Samsung is nog altijd marktleider op de Nederlandse smartphonemarkt met een aandeel van 45 procent. Wel wint Apple volgens het onderzoek terrein. Bijna één op de drie Nederlanders bezit een iPhone, bijna 3 procentpunt meer dan een jaar eerder. Apple is vooral bij jongeren populair.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht