Zorg

Meer mensen gestorven aan dementie

Dementie is een van de belangrijkste doodsoorzaken onder Nederlanders. Vorig jaar overleden zo’n 14.000 mensen als gevolg hiervan, 1437 meer dan in 2014. Het aantal komt overeen met 10 procent van alle sterfgevallen het afgelopen jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

dementeren, dementie, alzheimer

Foto: Danielle van der Heide

In totaal gingen er het afgelopen jaar 147.000 mensen dood, 6 procent meer dan het jaar daarvoor. Behalve aan dementie, stierven er ook meer mensen aan kanker, chronische longaandoeningen (COPD), hartfalen en longontsteking.

Aan kanker overleden 44.000 mensen, bijna 24.000 mannen en ruim 20.000 vrouwen. Onder de kankerpatiënten was bij mannen de belangrijkste doodsoorzaak longkanker, gevolgd door dikkedarm- en prostaatkanker. Voor vrouwen was dat long-, borst- of dikkedarmkanker.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht