Zorg

Muggenradar voorspelt overlast muggen

De overlast door muggen is vanaf woensdag beter te voorspellen en te meten. Muggenradar.nl van Wageningen Universiteit en Buienradar.nl zijn hiervoor een samenwerking aangegaan om de overlast continu te meten. 

mug

De Wageningen Universiteit krijgt in deze tijd van het jaar veel vragen over hoe staat met de muggenoverlast en of er een muggenplaag aankomt. Omdat er een landelijke meetnet ontbreekt, was daar geen duidelijk antwoord op te geven.

Mensen kunnen via muggenrader.nl doorgeven hoeveel last ze van de muggen hebben. Buienradar combineert de actuele weergegevens en weersverwachtingen met verwachte muggenactiviteit om tot een betrouwbare vijfdaagse verwachting te komen. De vliegactiviteit van steekmuggen wordt in belangrijke mate bepaald door de actuele weersomstandigheden.

Het is de bedoeling dat de muggenradar op korte termijn ook een app krijgt. Hiervoor loopt nu een crowdfunding actie.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht