Zorg

Aegon wandelt geld bijeen voor Metakids

Ruim 200 kilometer per week wandelen om geld op te halen voor Metakids. 40 medewerkers van Aegon Leeuwarden wandelden 3 maanden lang elke pauze om geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen.

Foto Aegon Metakids

Metakids zet zich in voor meer onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Elk jaar worden er in Nederland 800 kinderen geboren met een erfelijke, aangeboren stofwisselingsziekte. Er zijn daarmee in Nederland 10.000 gezinnen die dagelijks te maken hebben met stofwisselingsziekten. Stofwisselingsziekte heeft grote gevolgen voor de groei en ontwikkeling van een kind. Nathalie Michielsens-Grasso, directeur Metakids: ‘Het is ontzettend belangrijk dat we een behandeling vinden voor al die kinderen. Daarom is het geweldig dat Aegon met zoveel enthousiasme geld heeft ingezameld. Als Metakids willen wij meer bekendheid genereren over stofwisselingsziekte én onderzoekers financieren. Met deze actie helpt Aegon op beide vlakken’.

De wandelingen van de medewerkers van Aegon maakten onderdeel uit van een breder programma, ‘de Performance Cup’, waarbij gewerkt is aan klanttevredenheid en samenwerking. Robert van der Tol, lid directie Aegon Nederland: ’Het is inspirerend om te zien dat we samen kunnen bijdragen aan onderzoek dat zo belangrijk is voor de toekomst van vele gezinnen. Ik ben ontzettend trots op alle collega’s die door weer en wind hebben gewandeld voor Metakids en daarmee meer dan 3000 euro hebben ingezameld’. Het geld is donderdagmiddag overhandigd aan de zussen Carina en Jessica Twerda.  Samen met Amerens Visser en Jacob Stelwagen hebben zij de actie Friesland voor Metakids opgezet. Zij hopen meer bekendheid te krijgen in Friesland voor stofwisselingsziekten en een mooi bedrag in te zamelen voor Metakids. ,,Met dit mooie bedrag zitten we nu binnen 7 maanden op 12.500 euro”, vertelt Jessica Twerda. ,,En daar zijn we ontzettend trots op!”

Meer weten over Metakids? Kijk op www.metakids.nl of op de Friese actiepagina:

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht