Zorg

‘Hogere snelheid betekent meer kans op doden’

De kans dat er doden vallen bij een groot ongeluk op de snelweg neemt toe naarmate de maximumsnelheid hoger is, meldt de Volkskrant woensdag op basis van eigen onderzoek.

rijangst

Foto: ANP

Op wegen waar automobilisten 130 kilometer per uur mogen rijden vielen in 2015 één of meer dodelijke slachtoffers in 10,4 procent van de ongelukken. Dat was 7,5 procent meer dan op wegen waar de maximumsnelheid 120 kilometer per uur is. Op 100-km-wegen liep slechts 1,7 procent fataal af. Bovendien steeg het totaal aantal verkeersdoden in 2015 ten opzichte van het jaar daarvoor, met een piek op 130-km-wegen.

Minister van Infrastructuur Schultz meent echter dat er geen eenduidige verklaring is voor de stijging van het aantal dodelijke slachtoffers. ,,Dit geldt ook voor de relatie van de ongelukken met de maximumsnelheid”, zegt zij in de Volkskrant.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3344 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht