Zorg

‘Tieners kopen nog steeds makkelijk alcohol en sigaretten’

Tieners kunnen vaak nog zonder problemen alcohol en sigaretten kopen, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid. Vooral thuisbezorgdiensten en horeca lappen de regels aan hun laars, meldt het AD.

2016-05-13 14:24:39 ILLUSTRATIE - Een vrouw rookt een sigaret. ANP XTRA ROOS KOOLE

ANP XTRA ROOS KOOLE

Een groep 17-jarige jongeren deed in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid de afgelopen tijd alsof ze drank of een pakje rookwaar wilden kopen. Bij de aankoop van alcohol slaagde twee derde van alle pogingen. Bij tabak lukte ruim de helft van de aankopen. Supermarkten en speciaalzaken houden zich wel goed aan de afspraken, blijkt uit het onderzoek.

De leeftijdsgrens voor de verkoop van licht alcoholische dranken en tabak is per 1 januari 2014 verhoogd van 16 naar 18 jaar.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht