Zorg

Staatssecretaris Van Rijn blij met bescherming gezondheid modellen

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) is dolblij met een initiatief uit de modewereld om de gezondheid van modellen te beschermen. Er is al jaren discussie over de soms griezelig magere mannequins.

Doutzen Kroes wordt gezien als een gezond model, maar er zijn ook eng magere modellen.

Doutzen Kroes wordt gezien als een gezond model, maar er zijn ook eng magere modellen.

Partijen uit de Nederlandse modewereld hebben nu hun handtekening gezet onder het programma ‘Alles is gezondheid’. Ze willen een realistisch beeld van de mens neerzetten, dus graatmager niet als standaard nemen. Ze tekenen voor goed opdrachtgeverschap, een goede begeleiding van hun modellen en het betrekken van de ouders van jonge mannequins.

,,Het is sterk als de branche en betrokkenen uit de mode een stap zetten om voor een gezonde leef- en werkomgeving voor de vaak hele jonge mensen te zorgen. Ik hoop dat er veel partijen volgen”, aldus Van Rijn. Zijn departement was een stuwende kracht achter het plan.

Onder de ondertekenaars zijn modellenbureau’s, ontwerpers, de confectie-industrie, een casting director, een stylist, modemedia en diverse andere partijen. Onder anderen Ulla Models, Amsterdam Fashion Week, MC Collignon en Vogue hebben zich gemeld.

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht