Voeding

Unilever beboet voor gezondheidsclaim

De Australische tak van Unilever heeft een boete van omgerekend ruim 7300 euro betaald, omdat hij consumenten op het verkeerde been heeft gezet. Het bedrijf wekte volgens de Australische autoriteiten ten onrechte de indruk dat een merk ijsjes gezond genoeg was om op scholen te verkopen.

2015-08-10 18:00:00 ROTTERDAM - Hoofdkantoor Unilever. ANP LEX VAN LIESHOUT

ANP LEX VAN LIESHOUT

De Australische Commissie voor Concurrentie en Consumenten (ACCC) struikelde over een verpakking met het opschrift ,,goedgekeurd voor schoolkantines”. Daardoor leek het alsof de snack van Unilever een ‘gezonde optie’ was voor schoolkantines.

Het bedrijf Smith’s betaalde dezelfde boete voor een vergelijkbaar vergrijp. Op de verpakking van de ‘pizza supreme rice snacks’ stond een logo met het opschrift ,,voldoet aan richtlijnen voor schoolkantines” en een afbeelding van een appel en een sandwich.

,,De ACCC meent dat beide bedrijven logo’s gebruikten om te beweren dat deze producten gezond genoeg waren om in schoolkantines aan kinderen te verstrekken”, aldus commissaris Sarah Court in een verklaring. ,,Dat was niet het geval.”

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht