Zorg

Racerunners voor Kinder- en jeugdrevalidatie Scheper

Therapeuten van Kinder- en jeugdrevalidatie van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep, namen vrijdag 8 juli vier racerunners in ontvangst. Deze zijn aangeschaft met giften van Stichting Beatrixoord Noord-Nederland en Rotary Club Monarch Emmen.

Racerunner

De heer van der Zaag, voorzitter van Stichting Beatrixoord Noord-Nederland, en zijn vrouw overhandigden samen met een aantal leden van de Rotary Club de racerunners. De kinderen van de Mytylschool uit Emmen waren hier ook bij aanwezig.

Racerunner

Een racerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Het is bedoeld voor kinderen of volwassenen met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. In totaal heeft de afdeling vier racerunners in verschillende maten. Deze kunnen zij inzetten om kracht, conditie en mobiliteit bij kinderen te trainen.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht