Zorg

Gewonden door Pokémon Go lijkt kwestie van tijd

Het spelen van Pokémon Go, het spelletje op mobiele telefoons waarin gejaagd wordt op virtuele wezentjes, is niet alleen maar leuk. De politie heeft er de handen vol aan en het lijkt een kwestie van tijd te zijn voor er gewonden vallen.

2016-07-12 18:56:42 A woman holds up her cell phone as she plays the Pokemon Go game in Lafayette Park in front of the White House in Washington, DC, July 12, 2016. Pokémon Go mania is sweeping the US as players armed with smartphones hunt streets, parks, rivers and elsewhere to capture monsters and gather supplies in the hit game. The free application based on a Nintendo title that debuted 20 years ago has been adapted to the mobile internet Age by Niantic Labs, a company spun out of Google last year after breaking ground with an "Ingress" game that merged mapping capabilities with play. As of July 11, 2016 Pokémon Go had been downloaded millions of times, jumping topping rankings at official online shops for applications tailored for smartphones powered by Apple or Google-backed Android software.  / AFP PHOTO / JIM WATSON

AFP PHOTO / JIM WATSON

Bij Hattem haalde de politie maandagavond twee mensen van het spoor die daar op jacht waren. Tussen Delft en Schiedam liep het treinverkeer vertraging op door de Pokémon Go-spelers. ProRail heeft inmiddels contact gezocht met maker Nintendo.

Vreemd rijgedrag

Veilig Verkeer Nederland trok eveneens aan de bel. De organisatie vreest dat er doden gaan vallen omdat mensen op de fiets of in de auto op zoek zijn naar Pokémon. Die vrees lijkt niet ongegrond. In Nunspeet werd dinsdag een automobilist aan de kant gezet vanwege zijn vreemde rijgedrag. Hij bleek in zijn auto het spelletje te spelen.

Het AMC in Amsterdam bleek ook een plek te zijn waar Pokémon waren ‘verstopt’. Er liepen mensen rond in ruimtes waar ze helemaal niet mochten komen. Het ziekenhuis plaatste vervolgens een bericht op Twitter met een plaatje van een zieke Pokémon met het verzoek niet naar het ziekenhuis te komen.

De politie heeft het er druk mee en waarschuwde dat het bureau geen terrein is om naar de wezentjes te zoeken. Het politiebureau in het Haagse Zuiderpark liet weten dat mensen zelfs belden met 0900-8844. ,,Dit is niet de bedoeling. Wij weten ook niet waar ze zitten. 0900-8844 moet bereikbaar zijn voor meldingen.”

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3340 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht