Beweging

Half miljoen mensen liep avondvierdaagse

Ongeveer een half miljoen mensen heeft dit jaar meegedaan aan een van de 550 avondvierdaagsen van de Koninklijke Nederlandse Wandelbond.

AVONDVIERDAAGSE. DE WANDELAARS VAN DE 10 KILOMETER LOPEN OP IT SUD ONDERWEG NAAR OLTERTERP, WAAR DE TOCHT DOOR DE BOSSEN WORDT VERVOLGD.

Foto: Leeuwarder Courant

Ruim 90 procent van de deelnemers waren kinderen tussen zes en twaalf jaar, de overigen waren volwassen begeleiders, aldus de bond.

De meeste tochten werden in juni gelopen. Het wisselvallige weer gooide soms roet in het eten. Sommige wandeltochten moesten hierdoor worden afgelast. De bond benadrukt hoe belangrijk de hulp van burgers is. ,,Zonder de vele vrijwilligers in de regio zou het onmogelijk zijn om 550 avondvierdaagsen te organiseren.”

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3338 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht