Voeding

Helft Amerikaans voedsel gaat prullenbak in

Amerikanen gooien bijna net zo veel voedsel weg als ze opeten. Enorme hoeveelheden voedsel rotten weg op het land, verdwijnen in de voerbakken van dieren of worden rechtstreeks afgevoerd naar de vuilstortplaatsen.

2015-06-14 11:17:13 ROTTERDAM - Verschillende groenten tijdens een gratis lunch op Plein 1940 tijdens het evenement Damn Food Waste. Met de actie wil de organisatie voedselverspilling onder de aandacht brengen. ANP BAS CZERWINSKI

Verschillende groenten tijdens een gratis lunch op Plein 1940 tijdens het evenement Damn Food Waste. Met de actie wilde de organisatie voedselverspilling onder de aandacht brengen. ANP BAS CZERWINSKI

De reden is simpel: het eten moet van de Amerikaanse consument perfect zijn, ietsje minder mogen kleur, smaak en kwaliteit niet zijn. Het ‘van-het-veld-naar-de-vorkprobleem’ noemt men dat in de Verenigde Staten. Behalve op de velden sneuvelt het voedsel in de supermarkten, de restaurants en de koelkasten thuis.

Handelaren en consumenten verwijzen op die manier elk jaar ongeveer 60 miljoen ton eten naar de prullenbak. Dat heeft omgerekend een verloren waarde van 145 miljard euro.

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht