Zorg

Minder winst voor medicijnmaker Novartis

Novartis heeft zijn winst in het tweede kwartaal zien afnemen. De op één na grootste medicijnfabrikant van Europa kampt onder meer met teruglopende verkopen van zijn medicijn tegen kanker Gleevec. Daarnaast stonden de resultaten van het Zwitserse bedrijf onder de druk door ongunstige wisselkoerseffecten. 

antibiotica, medicijnen

De winst viel terug tot 1,8 miljard dollar (1,6 miljard euro), van bijna 1,9 miljard in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam 2 procent lager uit op 12,5 miljard dollar. Zonder valutaschommelingen zouden de winst en opbrengsten onveranderd zijn gebleven ten opzichte van een jaar geleden.

Novartis rekent er ook op dat de winst en omzet, geschoond van wisselkoerseffecten, dit jaar ongeveer even hoog gaan uitkomen als vorig jaar. Nu Gleevec aan populariteit inboet, investeert de medicijnmaker sterk in nieuwe middelen, waaronder Entresto tegen hartfalen en Cosentyx tegen een chronische huidaandoening.

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht