Zorg

Warmte slaat toe onder alleroudste lopers

De warmte heeft dinsdag de alleroudste Vierdaagselopers flink parten gespeeld. Van de groep die meedoet aan een gezondheidsonderzoek van hoogleraar inspanningsfysiologie Maria Hopman is 15 procent uitgevallen. Hopman verwacht dat een aantal hoogbejaarden uit haar groep woensdag niet voor de tweede loopdag aan de start zal verschijnen, zei zij dinsdagavond.

2015-07-24 12:01:37 NIJMEGEN - De eerste wandelaars arriveren vrijdag rond het middaguur op de Via Gladiola. Vrijdag is de vierde en laatste dag van de Nijmeegse 4Daagse. Deze dag brengt de wandelaars met een feestelijk onthaal over de finish op de Via Gladiola in Nijmegen. ANP ERIK VAN ’T WOUD

ANP ERIK VAN ’T WOUD

De alleroudste Vierdaagselopers zijn tussen de 82 tot 93 jaar. Zij zijn bijna allemaal geoefende Vierdaagselopers. ,,Het blijkt dat deze groep onder deze omstandigheden toch ook eerder een grens bereikt. Net als veel heel oude mensen drinken ze te weinig en komen ze niet vaak buiten als het erg warm is”, aldus onderzoekster Hopman.

In het hele Vierdaagselegioen zijn dinsdag 1206 lopers uitgevallen. Dat is een hoger percentage dan in de voorgaande drie jaren volgens de organisatie. Er zouden nog aanzienlijk veel meer uitvallers zijn geweest als de lopers niet een halfuur extra hadden gekregen om binnen te komen. De schaduwloze Oosterhoutsedijk vlak voor Nijmegen was voor veel lopers een grote hindernis. Woensdag gaan waarschijnlijk 45.960 wandelaars op pad voor de tweede dag.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht