Zorg

Kippen tegen malaria

Een groep wetenschappers uit Zweden en Ethiopië heeft ontdekt dat malariamuggen niet van kippengeur houden. De wetenschappers publiceerden hun bevindingen in het tijdschrift Malaria Journal, dat specifiek gericht is op onderzoek naar malaria. 

2015-02-09 15:49:00 RHENEN - De kippen van pluimveebedrijf Wisserhof mogen weer naar buiten. De ophokplicht van pluimvee vanwege de vogelgriep is niet langer nodig. ANP BAS CZERWINSKI

ANP BAS CZERWINSKI

De onderzoekers lieten vrijwilligers slapen in hutten met levende kippen, met kippenveren en zonder kippen. Ze concludeerden dat de malariamug wegbleef uit de hutten met de kippen en kippenveren en schreven dat toe aan de geur van de vogels.

Mogelijk kan een spray met kippengeur in de toekomst dienen als afweermiddel. Er bestaat nog geen effectief vaccin tegen malaria. Vorig jaar stierven volgens de VN bijna 400.000 mensen in Afrika aan de infectieziekte.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht