Zorg

Jeugd in Flevoland kreeg meer slachtofferhulp

In Flevoland kregen in 2014 de meeste minderjarigen slachtofferhulp naar aanleiding van een geweldsdelict. Dat waren 36 gevallen op 10.000 minderjarigen (0,36 procent). De regio’s Rijnmond en Zaanstreek-Waterland scoorden bijna net zo hoog.

2013-12-11 16:54:55 DEN HAAG ILLUSTRATIE - Een jeugdhulpverlener in overleg met een kind en zijn moeder. ANP XTRA ROOS KOOLE

ANP XTRA ROOS KOOLE

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. De minste slachtofferhulp aan minderjarigen na geweldsdelicten werd gegeven in Friesland, Midden-Limburg West en de Achterhoek.

Na zedendelicten werd de meeste slachtofferhulp aan minderjarigen gegeven in Midden-Limburg West, Midden-Brabant en Noord-Limburg: 8 tot 10 per 10.000. De regio’s Achterhoek, Twente en Arnhem hadden de minste aanvragen.

Bij zedendelicten gaat het in vier op de tien gevallen om een minderjarig slachtoffer. In totaal hadden in 2014 bijna 9000 minderjarige slachtoffers van een geweld- of zedendelict contact met slachtofferhulp.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht