Voeding

Albert Heijn gaat strijd aan met suiker

Supermarkt Albert Heijn gaat de strijd aan met suiker. Vanaf eind dit jaar zullen honderd producten van het eigen merk in de schappen liggen die minder suiker bevatten. 

suiker

Afbeelding: NDC Mediagroep/Dvhn

In producten als yoghurt, vla, ketchup en koekjes wordt de hoeveelheid suiker tussen de 10 en 40 procent verminderd. Ook worden nieuwe producten toegevoegd, zoals yoghurt voor kinderen, zonder toegevoegde suiker.

Ook komt er een informatiewijzer bij het frisdrankschap, waarop consumenten kunnen zien hoeveel calorieën en suikers er in een drankje zitten.

Minder suiker

De supermarkt wil consumenten geleidelijk laten wennen aan minder suiker. ,,Steeds meer consumenten gaan bewuster met suiker om”, aldus een woordvoerster.

Het streven is om producten minder zoet te maken, en suiker te weren, zegt ze. In sommige gevallen zal de suiker vervangen worden door andere zoetstoffen. ,,Dat is in sommige gevallen niet te voorkomen.”

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht