Voeding

Vegetariër gezocht voor onderzoek bacteriën

Dragen mensen die geen vlees eten minder of andere resistente bacteriën bij zich dan mensen die dit wel doen? Om hier achter te komen zoekt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vegetariërs om mee te doen aan een lopend onderzoek. 

2015-06-14 11:17:48 ROTTERDAM - Verschillende groenten tijdens een gratis lunch op Plein 1940 tijdens het evenement Damn Food Waste. Met de actie wil de organisatie voedselverspilling onder de aandacht brengen. ANP BAS CZERWINSKI

ANP BAS CZERWINSKI

Resistente bacteriën, die ongevoelig zijn voor antibiotica, komen voor op vlees. Het RIVM wil meer inzicht krijgen in de manier waarop deze bacteriën zich verspreiden en wat de rol van vlees hierbij is.

Vegetariers

Het instituut zoekt nog tweehonderd vegetariërs en veganisten die ouder zijn dan achttien jaar. Mensen die geen vlees maar wel vis eten, kunnen ook deelnemen. Nu doen er al zo’n driehonderd mensen mee aan het onderzoek. De resultaten worden in de loop van volgend jaar verwacht.

Vorige week werd bekend dat het gebruik van antibiotica het afgelopen jaar opnieuw is toegenomen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling volgens het RIVM. Als antibiotica te vaak gebruikt wordt, kunnen steeds meer bacteriesoorten de werking ervan weerstaan.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht