Voeding

Eekhoorntjesbrood laat nog op zich wachten

In Nederland is nog weinig eekhoorntjesbrood te vinden. De eetbare paddenstoel komt vaak boven de grond na flinke zomerse buien. Ondanks de vele regenval de laatste tijd zijn er bij een recente controle maar weinig genoteerd.

SONY DSC

Foto: NDC Mediagroep

De Nederlandse Mycologische Vereniging had verwacht dat de lanen vol zouden staan met grote boleten, de paddenstoelenfamilie waar eekhoorntjesbrood tot behoort. ,,Vooral in het zuidoosten van ons land is veel regen gevallen en de verwachting was daarom gerechtvaardigd dat onder invloed daarvan de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond zouden schieten”, aldus de vereniging.

De oorzaak van het uitblijven van eekhoorntjesbrood is onduidelijk. Toch heeft de paddenstoelenvereniging vertrouwen dat het de komende weken goed gaat komen.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht