Voeding

Maaltijdbox: 4 op de 10 niet diervriendelijk

Vier van de tien maaltijdboxen scoren een onvoldoende als het gaat om dierenwelzijn. Hoewel bedrijven de boxen op hun websites vaak aanprijzen als biologisch, puur en duurzaam, valt de inhoud soms nogal tegen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Wakker Dier heeft laten uitvoeren onder de tien bekendste maaltijdboxen.

2016-04-07 14:29:49 AMSTERDAM - Een maaltijdbox van Hello Fresh. ANP KOEN VAN WEEL

ANP KOEN VAN WEEL

HelloFresh, Allerhande Box, Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox scoren een onvoldoende vanwege bijvoorbeeld keurmerkloos vlees en vis, stalmelk of schuureieren. Wakker Dier raadt consumenten aan om te kiezen voor de boxen die meer dan een 9 scoren op dierenwelzijn: BeterBio, Beebox en Willem&Drees.

Boxen

De boxen zijn beoordeeld op het welzijnsniveau van het rund-, kalfs-, varkens-, en kippenvlees, zuivel, eieren en vis. Hoe diervriendelijker het aanbod, hoe hoger de score. Opvallend is dat het vissenwelzijn in veel boxen een ondergeschoven kindje is. Regelmatig zit er in sommige dozen vis zonder keurmerk. Verder stelt Wakker Dier dat er bij sommige boxen niet valt te kiezen voor de ,,écht diervriendelijkere optie: een vegetarische box”.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3347 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht